Restaurace, stravovací provozy obecně, výrobny potravin a další subjekty pracující s potravinami mají zákonnou povinnost provádět pravidelné deratizace, dezinfekce a dezinsekce specifkované v tzv. HACCP. Tento protokol vypracuje odborná firma, která stanoví riziková místa, kde je třeba v provozovně provádět DDD činnosti a v jakém rozsahu.
V restauraci je nejčastěji nutno provádět:
Pravidelné DERATIZACE proti hlodavcům– monitorování výskytu a následné hubení škodlivých hlodavců – nejčastěji potkanů. |
||
Obvyklá doporučená četnost: preventivní zákrok bývá 2 až 4x ročně. | Obvyklá cena: preventivní deratizační zákrok je od 1.800.- Kč | |
Pravidelné DEZINSEKCE proti švábům, rusům– se v restauraci nejčastěji omezují na pravidelný monitoring výskytu švábovitého hmyzu s použitím lepových monitorovacích pásek. V případě prokázání výskytu tohoto hmyzu je následně postupováno individuálními represivními zákroky dle dohody. |
||
Obvyklá doporučená četnost: 2 až 4x ročně současně s převentivní deratizací proti hlodavcům. | Obvyklá cena: preventivnní dezinsekční monitoring je od 900.- Kč, pokud je prováděn současně s deratizací. | |
Dezinsekce proti štěncím
|
||
Obvyklá četnost: provádí se při výskytu nebo podezření na výskyt. | Obvyklá cena: při výskytu cena od 3.600.- | |
Dezinsekce proti mravencům– provádí se pouze v případě výskytu zjištěný provozovatelem. Není třeba provádět pravidelný monitoring. |
||
Obvyklá četnost: dle výskytu | Obvyklá cena:
|
|
Dezinsekce pavouků– není předmětem pravidelného monitoringu a provádí se jen na přání provozovatele a to buď specální dýmovnicí nebo postřikem, případně jejich kombinací. |
||
Obvyklá četnost: dle výskytu | Obvyklá cena: v případě postřiku od 3.600.- Kč, při použití dýmovnice od 1.800.- Kč. |
Ceny jsou uvedeny bez DPH, včetně práce, materiálu a dopravy na území Prahy.
Pro další informace můžete pokračovat zde:http://www.deratizace.com/nebo volejte zdarma 800 100 180 |